23948sdkhjf

Lågprissommar väntar Norge

Lågprisgiganten Lidl ligger i startgroparna för att öppna butiker i Norge. Redan i juli eller augusti tros den första omgången slå upp portarna för kunder som är på jakt efter extremt billiga livsmedel.

Hunndalen, i Gjøviks kommun, hör till de orter som nu är hetast för att komma med i den första omgången av Lidl-butiker som öppnas, enligt Frit Kjøpmanskaps nätupplaga. Där kan bygget starta 1 juli, och i omgivningen finns redan lågpriskonkurrenter som Rimi och Coop Prix.

FK betonar dock att Gjøvik inte är den kommun där Lidl har kommit längst i processen. Tidningen utgår även från att den tyska lågpriskedjan kommer att göra som i Finland, öppna flera butiker på samma dag. Sannolikt blir premiären i slutet av sommarlovet, eller strax därefter, skriver tidningens nätupplaga på fredagen.

Enligt ett brev från Oppland Bygg Consult till Gjøviks kommun, ska Lidl i Hunndalen bli ett standardbygge av samma typ som i resten av världen. Men kedjans konsult lovar också att en arkitektskola ska anpassa byggnaden till omgivningen, och även en landskapsarkitekt har engagerats för att göra butikens närmiljö estetiskt tilltalande.

I många norska kommuner har Lidl stött på patrull, just eftersom politiker och andra har ansett att Lidl-butikerna skulle förfula stads- och bymiljöer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127