23948sdkhjf

Safeway’s vd vill ha 75 miljoner

I kölvattnet av Morrisons och Sainsbury’s budgivning på Safeway, försöker företagets vd Carlos Criado-Perez att säkra en fallskärm på 5,5 miljoner pund, drygt 75 miljoner kronor.

Investerare har gjort klart att de noga ska granska villkoren i avgångsvederlaget, som de anser vara en belöning för ett misslyckande, skriver The Guardian.

Även om Criado-Perez anses ha ett gott rykte i Londons finanskvarter har hans försök att revitalisera Safeway misslyckats, skriver tidningen på nyhetsplats.

Det är det brittiska försäkringsförbundet och pensionsfondernas motsvarighet som har kritiserat vederlagen för avgående vd:ar. De är fast beslutna att sätta stopp för vad de kallar en belöning för misslyckanden, och därmed undvika en upprepning av Marconi-skandalen, där två chefer sänkte ett ledande företag och efteråt kunde kvittera ut fallskärmar på 1,6 miljoner pund (drygt 22 miljoner kronor).

Safeway-aktien var värd 200 pence, drygt 27 kronor, när Criado-Perez tillträdde. På 18 månader steg aktien till mer än dubbla värdet, men i slutet av förra året hade aktien fallit under den nivå som när Criado-Perez var ny.

Sedan Morrison och nu även Sainsburys har erbjudit sig att köpa förtetaget har dock Safeway-aktien börjat att klättra på London-börsen. Analytiker förutspår även att amerikanska Wal-Mart kommer att lägga ett bud senare i veckan.

På måndagen steg Safeways aktie med sex procent på Londonbörsen. Sainsburys föll med 3,5 procent och Morrisons föll med tre procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078