23948sdkhjf

Stor optimism bland handlare

En majoritet av handlarna tror på en försäljningsökning under 2003 jämfört med 2002, skriver Svensk Handels medlemstidning Dagens Handel i sitt premiärnummer.

- Det råder helt klart en större optimism bland företagen än vad som avspeglas i analysinstitutens bedömningar, säger Yvonne Ingman, chefredaktör för Dagens Handel, enligt ett pressmeddelande.Tidningen har gjort en telefonenkät bland landets detaljhandels-, partihandels- och importföretag.

Av de 54 tillfrågade företagen tror 75 procent på en ökad försäljning i år. Av dessa tror i sin tur 58 procent på en försäljningsökning med mer än fem procent jämfört med föregående år.Ökade skatter i bland annat storstadskommuner i kombination med en fortsatt osäkerhet i den internationella konjunkturen har fått många analysinstitut att hissa varningsflagg för att uppgången inte tar fart förrän nästa år.

Handelns Utredningsinstitut spår dock att den privata konsumtionen i landet kommer att öka med 1,3 procent i år. Detaljhandeln, som står för en tredjedel av den totala privata konsumtionen väntas öka med 2 procent, enligt tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.094