23948sdkhjf

Nattstängt – nästan en katastrof

- Det här är nästan en katastrof för mig. Jag förlorar halva omsättningen, och tvingas säga upp sex personer, säger Mohsen Babakahani, franchisetagare i 7-Elevenbutiken på Vasagatan i Stockholm som arbetsmiljöinspektionen nu tvingar hålla stängt på nätterna.

Mohsen Babakhani har bara varit franchisetagare i den aktuella butiken i två månader, och han tycker att Arbetsmiljöinspektionens beslut är onödigt och har skett alldeles för snabbt.

-Genom att stänga en butik flyttar man bara problemen någon annanstans, säger han. I stället borde vi sätta oss ner tillsammans med polisen och andra för att diskutera hur vi kan komma till rätta med att det är bråkigt.

Mohsen Babakhani berättar att han under sina två månader har försökt att förbättra arbetsmiljön och även ska bygga om butiken för att öka säkerheten.

- Jag borde ha fått en chans först innan de fattar ett sådant här beslut. Dessutom är det inte så att butiken bara är ett problem. Tvärtom betyder den mycket för tågresenärer och andra som kommer hit och tar en kopp kaffe. Och att det finns nattöppna butiker betyder också mycket för Stockholm.

Babakhani ifrågasätter också en del uppgifter som arbetsmiljöinspektionen har fått från polisen.

- Rånet som inträffade var för länge sedan, och det skedde under dagtid, säger han.

I dag arbetar sammanlagt 23 personer i Babakhanis butik – hel- och deltider. Han räknar med att förlora halva försäljningen och att sex av personerna måste sägas upp.

- Jag förlorar omkring 20 000 – 25 000 en sådan här natt, säger han när Fri Köpenskaps reporter träffar honom strax innan han måste stänga butiken vid midnatt natten mot lördagen. Sommartid blir förlusten av nattförsäljningen fredag-lördag ännu större, cirka 30 000- 35 000 kronor.

Mohsen Babakhani säger att antingen han själv eller Small Shops Sverige, som har de svenska rättigheterna till 7-Elevenkonceptet, kommer att överklaga Arbetsmiljösinspektionens beslut till Regeringen.

Eva Geijer, den arbetsmiljöinspektör som fattade beslutet på fredagen om att stänga butiken, välkomnar ett överklagande.

- Om regeringen fattar ett beslut får vi ett prejudikat som kan användas i liknande fall, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094