23948sdkhjf

Färdigmat döms ut

Konsumentverkets tidning Råd&Rön dömer efter tester ut de flesta färdigrätter. Och dagligvarukedjorna klarar sig inte undan kritiken.

Åtta av de tolv rätter som tidningen låtit ett laboratorium testa var dåligt sammansatta, och fyra är rena fettbomber, löd tidningens sammanfattande dom.

Endast två är bra måltider och två är acceptabla, skriver Råd&Rön i ett pressmeddelande och tillägger:

"Det är anmärkningsvärt att det är så illa ställt. Det är ingen hemlighet vad mat ska innehålla för att vara näringsriktig och välbalanserad".

Enligt Råd&Rön är Tasty Foods Pannbiff, Vivos Kokta falukorv, Happy Foods Gnocci och Ångekökets Lasagne rena fettbomber.

Vivos Moussaka, Samfoods och Icas Laxpuddingar och Samfoods Köttbullar döms ut som "dåligt sammansatta och feta".

Enligt Råd&Rön är däremot Signums Boef Bourgignon och Modern Foods Pasta Eccelente bra måltider. Detsamma gäller Abbas Fiskfilé och Hemköps kycklinggryta, men å andra sidan anser tidningen att de har "fel portionsstorlek".

"Fiskfilen blir man inte mätt av och kycklinggrytan är en för stor portion", klagar tidningen.

Enligt Råd&Rön uppger även Modern Food fel fettinnehåll på sin Pasta, 2,4 gram i stället för 4,6 gram som Analycen, det laboratorium som tidningen anlitat, kom fram till. Även Happy Foods Gnocci deklarerade fel fetthalt, 28 gram för hela portionen i stället för 33 gram.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066