23948sdkhjf

Vill ha OK för Safeway-affär

Philip Green, brittisk mångmiljardär och detaljhandelsentreprenör, bad på tisdagen Storbritanniens konkurrensombudsman, Office for Fair Trading, OFT, om klartecken för att kunna lägga ett kontantbud på Safeway, landets fjärde största dagligvarukedja.

Philip Green sade dock att det var osannolikt att han kommer att offentliggöra något bud i den närmaste framtiden, enligt Just Food och Progressive Grocer. Tidigare har de flesta bedömare väntat att Green ska komma med ett villkorslöst bud, samtidigt som andra spekulanter granskades av konkurrensombudsmannen.

En källa med insyn i budgivningen sade till Reuters att Green kan vänta en grundlig konkurrens-granskning om myndigheten vill behålla en stark fjärde spelare på den brittiska dagligvarumarknaden, rapporterar Progressive Grocer.

Även de andra som vill köpa Safeway: Kohlberg Kravis Roberts, KKR, Wal-Mart-ägda Asda, Tesco och Sainsbury väntas bli noggrant synade i sömmarna. Däremot tros Morrissons klara sig undan med ett enklare förfarande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109