23948sdkhjf

Vivos kamera avslöjade stortjuv

Krogägaren avslöjades på bar gärning av en övervakningskamera. Han och tre medhjälpare stal flera hundra kilo oxfilé och entrecote på Vivo Daglivs i Stockholm. Nu åtalas mannen för grov stöld, skriver Aftonbladet.

I polisförhör har den 49-årige mannen hävdat att hans krog inte gick så bra och att han därför sökte jobb som städare nattetid på Vivo Daglivs

Åklagaren tror honom inte, utan hävdar att det handlar om planerade brott där krögaren har utfört stölderna tillsammans med flera personer i en rent yrkesmässig organisation.

Efter att stora mängder kött försvunnit från butiken monterades en videokamera upp. På filmerna kunde polisen senare se hur krögaren agerade på nätterna när han kom till Vivo för att städa.

Tre män filmades också när de en natt dök upp i en bil. De gick direkt fram till kylrummet med kött och drar fram två rullburar med oxfilé och entrecote. I den ena buren ligger 600 kilo oxfilé.

Krögaren pratade med de tre männen och det syns på filmen hur han instruerarade dem. Sedan försvann männen med köttet, och mängder av de stulna varorna hittades senare på 49-åringens egen krog.

Stora mängder kaffe har också försvunnit, och enligt Aftonbladet är bilderna från övervakningskameran nu åklagarens starkaste bevis.

Mannen har förnekat brott, och har sagt att han kan berätta hur det hela gått till först om han och hans familj får polisbeskydd, uppger Aftonbladet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078