23948sdkhjf

"A P Møller vill köpa halva Ica"

Danska industrikongolomeratet A P Møller är intresserat av att köpa Royal Aholds andel i Ica Ahold, uppger Dagens Industri.

Tidningen skriver att det snurrar av rykten på finansmarknaderna om att A P Møller, som äger dagligvarukedjan Dansk Supermarked, fikar efter Aholds post i Ica. Royal Ahold äger halva Ica Ahold medan Ica Förbundet äger 30 procent och den norske finansmannen Sten Erik Hagen 20 procent.

- Det går så mycket rykten så, kommenterade Peter Dettmann, vd i Ica Förbundet när han av DI pressades på svar om externa köpare, alltså vare sig Ica Förbundet eller Stein Erik Hagen, skulle kunna trissa upp priset. Dettmann ansåg att man får ta ställning till det hela om Royal Ahold vill sälja sin andel när och om frågan blir aktuell.

Mellan de tre ägarna till Ica Ahold råder hembudsplikt. Företrädare för Ica Förbundet har tidigare sagt att man försäkrat sig med både hängslen och livrem för en situation då någon av de andra parterna vill sälja.

Ica Ahold har redan ett samarbete med Dansk Supermarked. Tillsammans driver de lågpriskedjan Netto i Sverige, som ett tidigt svar på tyska Lidls intåg på den svenska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062