23948sdkhjf

Dålig konkurrens bekymrar Persson

Statsminister Göran Persson är bekymrad över konkurrenssituationen på dagligvarumarknaden, skriver Dagens Industri.

- Vi får ge akt på de stora – Ica, Coop och Axfood – så att det inte blir ett prisstelt oligopol, sade han i samband med en pressträff vid Ica Förbundets stämma i Göteborg där statsministern var huvudtalare.

I talet vid förbundsstämman ägnade Persson den mesta av tiden till att propagera om eurons fördelar. Enligt Dagens Nyheter manade han landets Ica-handlare att ta strid för den gemensamma europeiska valutan.

- Det kommer att betyda oerhört mycket i den kommande valkampanjen vad ni tycker och vad ni säger till era kunder, sade Göran Persson enligt DN.

Ica har beslutat att om ett två månaders prisstopp om det blir ett ja till euron i folkomröstningen. Alla priser utom färskvaror med dagspriser ska frysas kring årsskiftet 2005/2006. Dessutom åtar man sig att från den 1 januari 2004 ta emot euro i alla butiker med tekniska förutsättningar, skriver DN.

Enligt Ica Nyheters nätupplaga ska Icahandlarna också märka alla varor med både kronor och euro från den 1 september 2005 till den 30 juni 2006.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093