23948sdkhjf

Ahold får respit med redovisning

Den skandaldrabbade nederländska detaljhandelsjätten Royal Ahold får respit från sina långivare med att presentera koncernens reviderade räkenskaper för 2002. Ny deadline är den 15 augusti. Aholds egna undersökningar tyder på att resultatet måste skrivas ned med 29 miljoner dollar.

Ahold har även kommit överens med bankerna att den amerikanska kedjan Stop & Shops reviderade siffror inte behöver presenteras förrän 30 juni. Räkenskaperna för den holländska dagligvarukedjan Albert Heijn måste däremot föreligga senast den 2 juni.

Royal Aholds krediter är villkorade av att de reviderade siffrorna finns tillgängliga vid ovan nämnda datum. Men i ett pressmeddelande skriver koncernen att man inte kan se att det finns något behov att använda den kredit på 915 miljoner euro som bankerna har ställt till förfogande innan den 15 augusti. Krediten är en del av ett större lån på 2,65 miljarder från bankerna.

Det var i februari som det blev offentligt att Royal Aholds amerikanska dotterbolag US Foodservice hade överdrivit intäkterna med 550 miljoner dollar. Siffran korrigerades senare till 880 miljoner dollar, och det pågår flera undersökningar, såväl i USA som i Nederländerna, med anledning av det enorma redovisningsfelet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063