23948sdkhjf

Lämnar vd-post efter tio veckor

Adéle Nilsson lämnar jobbet som Sverige-vd för kosmetikaföretaget Oriflame efter bara tio veckor på jobbet. Olika syn på företagets framtid ligger bakom, skriver Svenska Dagbladet och Dagens Industri.

Exakt vilka konflikter som ligger bakom vill Adéle Nilsson inte avslöja, men bekräftar att hon varit oense med Skandinavienchefen Roland Sjölund, som nu temporärt tar över vd-jobbet i Sverige.

Roland Sjölund beklagar att Adéle Nilsson lämnar jobbet.

- Men vi hade generellt sett olika uppfattningar om vilka riktlinjer vi skulle ha för att driva Oriflame framåt, säger han till Svenska Dagbladet.

Till Dagens Industri påpekar han även att Nilsson inte har jobbat med direktförsäljning tidigare. Hon var tidigare försäljningschef för Drutt Corporation, som ägs av Teliasonera och Oracle.

Nu ska Oriflame rekrytera en ny Sverigechef, och enligt Roland Sjölund ser man gärna att det blir en kvinna eftersom det handlar om ett kosmetikabolag.

Oriflame omsätter cirka 5 miljarder kronor. Bolaget ägs av Industri Kapital, som enligt Dagens Industri planerar att ta företaget till börsen. Företagets grundare Jonas och Robert af Jochnick utsågs för två veckor sedan till Årets svenskar i världen, för att de byggt upp en "internationell kosmetikakoncern av gigantiska mått".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078