23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

"Tråkig" juice tappar andelar

Juicer med lång hållbarhetstid, som enligt Financial Times är en av de "tråkigaste varorna i livsmedelsvärlden", tappar snabbt mark till förmån för mer "aptiliga alternativ" som nu är köpvärda för allt fler konsumenter.

Enligt undersökningsföretaget Canadean, som mäter marknaden för drycker, föll konsumtionen av juice med lång hållbarhetstid med 35 miljoner liter 2002. Företaget väntar att produkternas andel av den brittiska marknaden i år kommer att falla under 65 procent, jämfört med en andel på 77 procent 2002.

"Traditionellt serverade i underdimensionerade glas på bed & breakfast – eller ännu mer deprimerande: som en alternativ fördrink till middagar, har juicer med lång hållbarhetstid varit mycket billigare än färska alternativ som måste förvaras i kylskåp", skriver Financial Times.

Enligt Canadean har dock prisskillnaderna minskat, tack vare intensiv konkurrens mellan producenter som gjort att de kylda, färska varianterna har fått ett kraftigt uppsving.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web02