23948sdkhjf

Fack och arbetsgivare i kamp mot brott

Nu tar facket och arbetsgivarna gemensamma tag mot det ökande våldet och brottsligheten som riktar sig mot handeln, dess anställda och företagare. Bland annat krävs att alla väpnade rån ska bedömas som grova och att det tillsätts en speciell rånkommission.

Kraven kommer att stå i fokus när Svensk Handel, Handelsanställdas förbund och Kooperationens Förhandlingsorganisation, KFO, arrangerar en gemensam konferens om säkerhet i handeln.

På konferensen den 4 maj i Stockholm medverkar bland andra justitieminister Thomas Bodström, och Svensk Handels säkerhetschef Dick Malmlund. Även representanter från brottsförebyggande rådet, Brå, och länskriminalen i Stockholm kommer att delta.

Syftet är är att lyfta fram den allvarliga utvecklingen med rån, hot och våld riktad mot butikerna. Man vill även peka på de åtgärder som både fack och arbetsgivare anser är nödvändiga för att hejda utvecklingen.

Några viktiga krav är bland annat att samtliga väpnade rån skall bedömas som grova – även där vapenatrapper, knivar och yxor används. Ett annat viktigt krav är tillsättandet av en speciell rånkommission och ett mer aktivt brottsförebyggande arbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.568