23948sdkhjf

"Becel säkert att använda"

Unilever Bestfoods har låtit oberoende laboratorier analysera PAH- innehållet i Becel pro.activ. Resultatet är att hälsomargarinet är säkert att använda, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Som ett svar på anmälan från Sveriges Konsumenter i Samverkan, Skis, att Becel pro.activ innehåller för höga halter av det cancerframkallande ämnet PAH, har Unilever Bestfoods låtit två oberoende laboratorier analysera flera referensprover av Becel pro.activ.

Referensproverna är tillverkade vid samma tillfälle och paketerade inom endast några få minuter från den produkt Skis låtit analysera.

Analysresultatet visar att värdena av PAH inte överskrider de gränsvärden som Livsmedelsverket tillämpar. Detta resultat överensstämmer också helt med testresultaten från företagets kontinuerliga egenkontroll. Livsmedelsverket har informerats om resultatet från dessa analyser.

Ett oberoende expertlaboratorium har även analyserat ett tjugotal prover av Becel pro.activ från flera länder runt om i Europa, och inte i någon av dessa funnit några otillåtna mängder av PAH.

- Det är vår förvissning att våra konsumenter tryggt kan fortsätta att använda Becel pro.activ, kommenterar Ulf Tyrén, informationschef på Unilever Besfoods enligt ett pressmeddelande.

- I dagsläget har vi ingen förklaring till skillnaden i testresultat från de oberoende laboratorier Unilever Bestfoods har anlitat och det som Skis använt, men vi har för avsikt att låta undersöka detta, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062