23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Sen färskpotatis -- och oftare

Sjutton potatisodlare på Bjärehalvön i Skåne har bildat ett bolag som ska sälja sen färskpotatis. Planen är att sätta ny potatis fem gånger under vår- och sommarmånaderna, så att det ska finnas färsk potatis såväl efter midsommar som i augusti.

Den orginella affärsidén startar i liten skala, med ett halvt hektar.

- Slår det väl ut kan det bli väsentligt mer, säger odlaren Anders Hugosson till Dagens Industri.

Premiärsäsongens skördar ska tvättas, sorteras efter storlek och stoppas i specialdesignade förpackningar. De ska sedan säljas i några av traktens gårdsbutiker. Man har även kopplat in en testpanel med kockar och grossister som får tycka till om smak och sortiment.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web03