23948sdkhjf

Ax:son Johnson i blåsväder

Den amerikanska pensionsfonden Calpers är starkt kritisk till ägarstyrningen i kopieringsföretaget Xerox med Axfoods huvudägare Antonia Ax:son Johnson i styrelsen. Xerox vill hindra sina styrelseledamöter från att tala med aktieägare, något som renderat företaget till en topplats på pensionsfondens svarta lista.

Calpers är USA:s största och världens tredje största förvaltare av pensioner till offentliganställda. Enligt Dagens Industri är fonden även starkt kritiskt till den senaste tidens redovisningsskandal, som innebar att Xerox fick bakläxa och tvingades göra omredovisningen från 1997 fram till 2002. Bolaget dömdes även till böter av den amerikanska finansinspektionen.

Vi är fortfarande djupt oroade över det aktieägarvärde som förstörts i Xerox de senaste åren. Det beror inte till liten del på strategiska felsteg och minskat investerarförtroende för Xerox styrelse och ledning, skriver Calpers ägaransvarige Ted White i ett brev till Anne Mulcahy, vd och styrelseordförande i Xerox enligt Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125