23948sdkhjf

Ahold: Albert Heins bokslut klart

Icas hälftenägare, skandaldrabbade nederländska detaljhandelsjätten Royal Ahold, lämnade på fredagen det reviderade bokslutet för den holländska kedjan Albert Hein till sina långivare.

Åtgärden var en av förutsättningarna för att koncernen ska få tillgång till det lån på 915 miljoner dollar, som sex banker ställde till förfogande den 5 mars. Lånet är ställt utan säkerhet och är en del av ett större kreditutrymme på 2,65 miljarder euro som man också fick klartecken för den 5 mars.

Bankerna har även krävt att Ahold ska lämna in det reviderade bokslutet för den amerikanska kedjan Stop & Shop senast den 30 juni. Deadlinen för koncernens konsoliderade bokslut är den 30 augusti.

Såväl Ica som Albert Hein och Stop & Shop tillhör Royal Aholds mest lönsamma verksamheter, och räknas till kärnverksamheten.

Det var i slutet av februari som Royal Ahold skakades av en redovisningsskandal. Då offentliggjordes att det amerikanska dotterbolaget US Foodservice hade överdrivit intäkterna med 550 miljoner dollar under tre år, en siffra som senare justerades till 880 miljoner dollar.

Skandalen ledde till att koncernchefen Cees van der Hoeven lämnade sin post, och senare lämnade även koncernchefen för US Foodservice sitt jobb.

Ett stort antal utredningar av oegentligheterna pågår, såväl i USA som i Nederländerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078