23948sdkhjf

Prislapp för Harrods: 26 miljarder

Ett av världens mest kända varuhus, Harrods på Knightsbridge i London, är till salu. Ägaren Mohammed Al Fayed vill ha 26 miljarder för shoppingpalatset, skriver Dagens Industri.

Nyligen flyttade Al Fayed till Geneve sedan han förlorat ett skattemål i Storbritannien. Det lär vara bakgrunden till att han nu vill sälja varuhuset.

Dickson Poon som äger konkurrerande lyxvaruhuset Harvey Nichols är en av spekulanterna, liksom Philip Green, som bland annat äger varuhuskedjorna BHS och Arcadia. Green har också varit inblandad i striden om att få köpa dagligvarukedjan Safeway.

Enligt Dagens Industri anses det i Londons finanskvarter att Al Fayeds prislapp är alldeles för hög. 7 miljarder är ett mer rimligt pris, eftersom Harrods också har stora skulder.

Tidningen skriver också att tidpunkten för att sälja varuhuset inte är det bästa. Försäljningen har rasat det senaste året, i takt med turismen. Dessutom anses glansen kring varumärket Harrods ha falnat.

Al Fayeds talesman Chester Stern har tillbakavisat uppgifterna om att Harrods skulle vara till salu, vilket enligt DI betraktas som ett försök att inte dumpa priset på lyxvaruhuset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093