23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

För mycket fett i korv

Det fuskas med fettmängden i korv. Nästan hälften av 20 korvsorter som granskats innehåller inte den mängd fett som anges på förpackningen, skriver Uppsala Nya Tidning.

I ett fall var fettmängden dubbelt upp mot vad som angavs. I ett fall innehöll korven odeklarerat mjölkprotein vilket kan utgöra en allvarlig risk för allergiker.

Den 1 juli införs nya regler för kött i charkvaror och inom branschen finns farhågor för att mer fett kommer att tillsättas i syfte att öka förtjänsten.

Miljöförvaltningen i Stockholm har granskat fettmängden och även analyserat innehåll av allergenerna soja- och mjölkprotein i 20 korvprodukter. Syftet med undersökningen är att fastställa om innehållet i produkterna stämmer med det som sägs i innehållsdeklarationen, skriver Upsala Nya Tidning.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web04