23948sdkhjf

Spira får ytterligare 300 miljoner

Spira fortsätter att vara ett svart hål för LRF. Nu har beslut fattats om ytterligare ett kapitaltillskott på 300 miljoner kronor till företaget. Nye vd:n Reinhold Lennebo anser också att Spira måste se sig om efter nya delägare, skriver Land Lantbruk.

Av de 300 miljonerna är häften en garanti för att genomföra affären med Sörmlandskyckling. Därmed har LRF gått in med totalt 1,4 miljarder kronor i Spira.

Efter kapitaltillskottet ökar soliditeten från 5 till cirka 20 procent. LRF äger nu 90 procent och Lantmännen 10 procent av Spira. Ny styrelseordförande blir Lars-Göran Pettersson, Kvänum. LRF:s nye vd Reinhold Lennebo anser också att LRF måste se sig om efter nya delägare på sikt i Spira.

- Med de nya riktlinjerna för affärsverksamheten skulle LRF aldrig varit majoritetsägare i Spira, sade Reinhold Lennebo i samband med en pressträff vid LRF-stämman som inleddes på tisdagen, enligt Land Lantbruk.

- Vi har en tydlig förväntan om att Spira ska vara lönsamt på två års sikt. Innan dess är det inte lönt att söka efter nya delägare, sade Reinhold Lennebo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078