23948sdkhjf

Klart med finländsk fusion

På tisdagskvällen blev det klart att de båda kooperationerna Helsingin Osuuskauppa, HOK, och Elanto går samman till ett nytt andelsbolag, meddelar Finska notisbyrån, FNB. Det skedde sedan de båda företagens fullmäktige godkänt styrelsens förslag.

I HOK:s fullmäktige fattades beslutet utan omröstning Elantos fullmäktige godkände åter fusionen med rösterna 58-3

De två andelslagen går samman till ett nytt andelslag, som skall starta verksamheten i början av nästa år. HOK är det större av de två företagen och därför kommer det nya andelslaget att tillhöra S-gruppen, där HOK sedan tidigare är största andelslag, skriver FNB.

Det nya andelslagets omsättning stiger till cirka en miljard euro och det har omkring 5 000 anställda. HOK-Elanto har 140 butiker och drygt 110 restauranger.

Eftersom Elanto före utsatt tid avslutar sitt samarbete med Tradeka, har Elanto kommit överens om att till Tradeka sälja ett femtiotal Siwa-affärer, en Valintataloabutik och två hotell.

Konkurrensmyndigheterna måste godkänna fusionen, men några problem räknar man inte med på det hållet, skriver FNB.

Till ordförande för det nya bolagets förvaltningsråd utsågs Jouko K. Leskinen. Styrelseordförande blir Elantos nuvarande styrelseordförande Veijo Lehto.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063