23948sdkhjf

Fältstation fick Änglamarkspris

På fredagen tog Fältstationen Rördrommen emot Änglamarkspriset och ett stipendium på 100 000 kronor. Änglamarkspriset delas årligen ut av Coop Sverige på Internationella Världsmiljödagen.

De tre övriga pristagarna är Pia Lindeskog, Stockholm, Helena von Bothmer, Syd-Koster samt organisationen Gröna Bilister, som är en sammanslutning av miljömedvetna bilister.

- Vi har arbetat hårt i tio år för att bevara och återställa över 150 hektar betesmarker längs Mälarviken Sörfjärden mellan Eskilstuna och Strängnäs. Det känns bra att få motta ett miljöpris som en bekräftelse på att det vi gjort verkligen uppskattas, säger Sten Ullerstad, ordförande i Eskilstuna Naturskyddsförening och projektledare för Fältstationen Rördrommen, enligt ett pressmeddelande.

Rördrommen fick Änglamarkpriset för sitt "uthålliga engagemang och framgångsrika samarbete med lantbrukare, naturvårdare och myndigheter, där de tillsammans har lyckats återskapa ett levande kulturlandskap och en ökad biologisk mångfald vid Sörfjärden".

Coop Sveriges Änglamarkspris är en belöning och stimulans av miljöförbättrande insatser i vardagen. Änglamarkspriset ges till den eller de personer, företag eller organisationer som ur miljösynpunkt förtjänstfullt utmärkt sig.

I juryn ingår bland andra, Hans Alfredson, Sven-Bertil Taube, KF:s styrelseordförande Nina Jarlbäck, Coop Sveriges miljöchef Åke Natt och Dag, Kjell Eklundh från Änglamark.

Juryns ordförande är Coop Konsums miljöchef Mikael Robertsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093