23948sdkhjf

Hård kritik mot kooperationen

Fackförbundet Handels ordförande riktar skarp kritik mot chefskarusellen inom kooperationen och vad hon anser vara vidlyftiga fallskärmsavtal. Hon hävdar dessutom att medlemmarna är trötta på alla omstruktureringar som präglat kooperationen de senaste åren.

Ninel Jansson flaggar för att det kommer att bli mer högljudda protester mot kooperationens chefsförmåner framöver. Dessutom ogillar hon att cheferna har hämtats från Ica.

- Jag tror inte alls att det är bra eftersom de jobbar på helt andra boliner. Inom Ica är det vinstmaximering som gäller, så är det inte i kooperationen, säger hon till Fri Köpenskap.

Handelsbasen är även kritisk till beslutet att flytta huvudkontoret i Coop Norden från Göteborg till Stockholm samt varuförsörjningen till Köpenhamn.

KF:s ordförande Nina Jarlbäck, som är vice ordförande i Coop Norden, anser att underlagen för att fatta besluten om såväl huvudkontor som varuförsörjning var tillräckliga. Hon vill inte kommentera avgångsvederlagen, men uppger till Fri Köpenskap att KF har begärt att det ska utarbetas en ny policy vad gäller vd:arnas löneavtal.

Även Lena Ingren, ordförande i Konsumentföreningen Stockholm, är återhållsam i sin kritik mot fallskärmar och chefslöner.

- Vi har påtalat i KF:s styrelse att det inte kan vara så i fortsättningen. Det förs en diskussion i KF:s styrelse, det är fler föreningar som tycker att det inte är acceptabelt, säger hon till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062