23948sdkhjf

"KF:s finansiella ställning är god"

KF har under den senaste året stärkt sin finansiella ställning avsevärt. Under 2002 förbättrades soliditeten från 27 procent till 39 procent och skuldsättningsgraden uppgick till 0,5 procent jämfört med 1,1 året dessförinnan. Likviditeten har också förbättrats och KF är fritt från lån i det externa banksystemet. Verksamheten finansieras till helt övervägande del av medlemmarna. KF:s finansiella ställning är i dag mycket stark.

Det skriver Koopertiva Förbundet/Coop i ett pressmeddelande där det uppges att en artikel i Svenska Dagbladet Näringsliv på lördagen ger ett helt felaktigt intryck, framförallt om KF:s ekonomi. Dessutom finns en felaktig uppgift om att införandet av varumärket Coop skulle ha kostat 350 miljoner kronor mer än planerat.

I sitt pressmeddelande skriver KF att arbetet med att vända utvecklingen i KF har hittills varit framgångsrikt och följer planen. Utsikterna att nå resultatmålet 2003 är mycket goda.

Enligt KF har även marknadsbudgeten för 2003 kunnat sänkas med drygt 200 miljoner kronor. I pressmeddelandet skriver man att den initiala investeringen för varumärket Coop var 100 miljoner kronor. Därefter har utvecklingen skett inom ramen för de löpande marknadsinvesteringarna.

[Se även relaterad artikel här intill].

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156