23948sdkhjf

"Bra konkurrens i Irland"

Enligt den senaste mätningen från Irlands statistikmyndighet, CSO, har konsumentpriserna på livsmedel i Irland ökat med 1,6 procent, vilket är en lägre prisökningstakt än i Belgien, Danmark, Grekland, Spanien, Italien, Frankrike, Luxemburg och Portugal. Det välkomnas av det irländska handlarorganisationen Rgdata.

- Reduktionen visar på den konkurrens och dynamik som finns i dagligvaruhandeln. Hur som helst finns det några sektorer där konkurrensen är låg och prisökningarna fortsatt höga. De stora syndarna är hälsovård, energi och försäkring, och dessa branscher måste tas i tu med högsta prioritet, säger Rgdatas vd Ailish Forde enligt ett pressmeddelande som inte närmare nämner vem det är som ska ta i tu med dem.

Man får dock förmoda att det handlar om landets konkurrensmyndighet. För precis som i Sverige har det i Irland rasat en debatt om höga matpriser och dålig konkurrens inom dagligvaruhandeln.

- Den fortsatta nedgången av ökningen i priserna på mat borde bidra till att slå hål på sådana uppgifter, säger Ailish Forde.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062