23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Nötköttsimporten ökade 20 procent

Svenskarna fortsätter äta allt mer nötkött, men det är importerat kött som konsumeras. Importen ökade med 20 procent första halvåret i år.

Nötslakten har minskat med 6,2 procent, eller 14 000 djur under första halvåret i år jämfört med samma period förra året, uppger ATL.

Tillförseln av nötkött brukar öka till början av hösten. För att redan nu få in fler djur till slakt betalar Swedish Meats från och med den här veckan ett marknadstillägg på 50 öre kilot.

I Sverige har konsumtionen av nöt- och kalvkött ökat med totalt två procent, motsvarande 2 230 ton, första halvåret i år. Samtidigt har produktionen minskat med 6,2 procent och importen ökat med 20 procent eller 7 159 ton. Självförsörjningsgraden var vid halvårsskiftet 64 procent, ett år tidigare låg den på 69,5 procent.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.065|instance-web02