23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Slarv i kyldiskar granskas

Det slarvas med temperaturen i butikernas kyl- och frysdiskar. Nu ska Livsmedelsverket i samarbete med miljöförvaltningar i landet kartlägga hur omfattande problemet är, skriver tidningen Metro.

– Det handlar om både slarv och kunskapsbrist i butikerna, det finns mycket att göra på området. Men mycket ligger i företagens egenkontroll, säger Marianne Boysen, chef på mikrobiologiska enheten vid Livsmedelsverket till tidningen.

Av tio slumpvis utvalda kontroller som Göteborgs miljöförvaltning gjort under året hade tre butiker anmärkningar på temperaturen i kyl- eller frysdisk. Likadant ser det ut i Stockholm och Malmö. Orsaken är oftast att varor packas för högt upp i disken. Frysdiskarna ska hålla minst 15 minusgrader enligt reglerna.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|instance-web03