23948sdkhjf

Foderfabrik får återuppta tillverkning

Svenska Lantmännen får återigen börja tillverka foder i fabriken i Norrköping, efter beslut av Jordbruksverket. Men ännu får inga leveranser ske.

Det är endast de två tillverkningslinjer som inte haft del i att salmonellasmittat foder levererats till ett stort antal gårdar som får återuppta tillverkning. Den tredje linjen ska fortsätta att vara stängd.

I samband med att tillverkningen startar igen ska Lantmännen genomföra en ökad provtagning vid sidan av den ordinarie provtagningen för salmonella. Resultaten ska rapporteras till Jordbruksverket och om proverna visar att det inte förekommer salmonella kommer Jordbruksverket ta ställning till om leveranserna kan återupptas.

Jordbruksverkets utredning visar att foderfabriken brustit när det gäller kontroller, vilket lett till att salmonellan inte upptäckts. Lantmännen har nu gjort en omfattande sanering och rengöring av fabriken. De har även rättat till en del brister, till exempel har kylanläggningen modifierats, skriver Jordbruksverket i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095