23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Danmark förnekar salmonella

Dansk köttindustri slår tillbaka mot anklagelserna om att salmonellan har sitt ursprung i Danmark. – Om det danska köttet var smittat borde även vi haft ett utbrott – vi äter ju mycket mer danskt kött än vad ni gör, säger Erik Bisgaard Madsen, veterinärdirektör vid Danske Slagterier till Svenska Dagbladet.

Enligt honom har bara ett fall av den salmonellavariant, DT 108, som fått över 120 personer att insjukna i Sverige, konstaterats i Danmark de senaste nio åren.

Samtidigt säger han att ”kött är aldrig sterilt. Brister hygienen kan bakteriestammarna mångfaldigas. Min teori är att det är vad som har skett i Sverige.

I Danmark genomförs varje år 36 000 salmonellaprover på griskött. I cirka en procent av fallen påvisas salmonella.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|