23948sdkhjf

Halmstad utan matleverantör

Halmstads kommun riskerar från och med måndag att stå utan leverantörer av livsmedel. Anledningen är att Länsrätten ännu inte har prövat en upphandling som överklagats.

– Vi kan inte förlänga nuvarande avtal som löper ut sista augusti. Så i praktiken får vi handla livsmedel över disk från och med måndag. Det är besvärligt när vi inte har några avtal med leverantörerna men vi hoppas på ett snabbt beslut i länsrätten. Men även det beslutet kan överklagas så det kan bli en lång process och det är olyckligt, säger Anna-Karin Malmkvist (s), ordförande för kommunens servicenämnd, till Hallandsposten.

De kommunala förvaltningarna handlar livsmedel och drycker för cirka 60 miljoner kronor om året. Efter en upphandling för några månader sedan stod det klart att ICA och inte Servera blir huvudleverantör från och med september.

En rad mindre leverantörer byttes också ut. Sex av dem – Arla Foods AB, Servera, Spendrups, Dafgård AB, Glommens fisk och Östra bageriföreningen – överklagade upphandlingen eftersom de ansåg att den genomförts på ett felaktigt sätt.

Kommunjuristen Helena von Braun tror att beställningarna till nuvarande leverantörer kommer att fortsätta på måndag som vanligt. Men eftersom avtalen inte längre gäller sker inköpen till nya och marknadsmässiga priser, skriver Hallandsposten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064