23948sdkhjf

Sylvén ny vd i Ica Förbundet

Claes-Göran Sylvén blir ny vd i Ica Förbundet från och med 8 oktober. Han efterträder Peter Dettmann, 59, som blir vice vd vid sidan av finansdirektören Ulf Nyström, även han vice VD.

Peter Dettmann kvarstår i bolagsstyrelserna för Ica Förbundet och Ica Ahold fram till bolagsstämmorna i vår och avslutar sedan alla sina åtaganden i oktober 2004 då han går i avtalad pension.

- Eftersom Peter Dettmann redan förra året anmälde att han ville utnyttja sin avtalsenliga möjlighet att gå i pension, har vi i god tid kunnat förbereda successionen på VD-posten, säger styrelsens ordförande Anders Fredriksson i ett pressmeddelande.

– När vi fick klart med Claes-Göran Sylvén, erbjöd sig Peter Dettmann att träda tillbaka som VD redan i höst. Detta blir en utmärkt lösning som möjliggör en smidig övergång samtidigt som kontinuiteten säkerställs.

Claes-Göran Sylvén är 44 år och Ica-handlare sedan 1984. Han är den förste Ica-handlaren som blir VD för Ica Förbundet. Handlarkarriären inleddes i Saltängen i Nacka. Sedan 1995 har han Ica Kvantum Flygfyren i Norrtälje. Han sitter även i styrelserna för Ica Förbundet och Ica Ahold, där han är styrelseordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081