23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Prisas för allergiarbete

Ulla Edberg och Ingrid Malmheden-Yman har tilldelats Livsmedelsföreningens pris för sitt omfattande arbete med analys och karläggning av allergiframkallande ingredienser i mat.

Både Edman och Malmheden-Yman jobbar på Livsmedelsverket, och priset delades ut i samband med Livsmedelsdagarna i Tylösand. I år är det 37:e gången som priset delas ut.

Edbergs och Malmheden-Ymans arbete har gått ut på att finna metoder att kartlägga alla ingredienser i mat så att förpackningarnas ingrediensförteckningar ska bli så heltäckande som möjligt.

Sådana utförliga innehållsförteckningar kan vara livsavgörande för allergiker, framhåller Livsmedelsföreningen i sin motivering till priset, som består av ett diplom, ett keramikäpple och äran.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.081|