23948sdkhjf

Moberg ger US Foodservice frist

Nederländska dagligvarujätten Royld Ahold utesluter inte att ambitionen att komma till rätta med företagets skuldbörda på 11 miljarder euro kan bli en rättssak. Men koncernen har tills vidare övergivit planerna på att sälja det skandalomsusade dotterbolaget US Foodservice.

Anders Moberg, vars utnämning till koncernchef på torsdagen var nära att spåra ur på grund av hans potentiella ersättningar på 10 miljoner euro per år, sade att en försäljning av US Foodservice skulle leda till en omfattande förstörelse av värden för aktieägarna, rapporterar Financial Times.

Han sade att Ahold ska ägna 18-24 månader till att återställa värdet och bygga upp den amerikanska livsmedelsgrossisten innan man avgör dess framtid.

Mobergs strategi fokuserade på US Foodservice samt Aholds övriga amerikanska enheter och verksamheterna i Europa.

- Vi har försökt att vara allting för alla. Denna brist på fokus har påverkat vår kostnadsbas drastiskt. Jag är övertygad om att vi måste få en helt annan inställning i vår organisation, sade han.

Moberg ansåg att varje enhet måste vara kapabel att bli marknadsledande inom tre till fem år. Om inte kommer de att avyttras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14