23948sdkhjf

Bergendahls varslar 20

Bergendahls har varslat ett 20-tal tjänstemän på huvudkontoret i Hässelholm om uppsägning.

- De åtgärder som vi nu genomför måste ses i ett längre perspektiv. Åtgärderna är ett sätt att skaffa beredskap för den ökade konkurrens som vår bransch står inför, säger Bergendahls koncernchef Spiros Mylonopoulos enligt ett pressmeddelande.


"Inom butiksledet har redan ett antal personer successivt lämnat företaget under våren och endast ett mindre antal personer berörs under hösten. En del av dessa har fått anställning i andra Bergendahls-butiker, bland annat City Gross Rosengård i Malmö, som öppnar i oktober 2003", skriver Bergendahls i pressmeddelandet.

Enligt koncernchefen Spiros Mylonopoulos ska Bergendahls expansion fortsätta.

- Men vi måste också hålla i kostnaderna så att vi kan gradera upp våra system och skapa utrymme för att göra goda affärer, fortsätter Spiros Mylonopoulos. Vi är av tradition mycket rädda om vår stabila ekonomi och vill göra åtgärder i en styrkeposition – inte för att vi blir tvingade till det, säger han.

Personalen i Hässleholm har i dag, tisdag, informerats om åtgärdsprogrammet och förhandlingar med berörda fackliga organisationer har redan inletts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078