23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Körkort för livsmedel föreslås

Körkort för att få hantera livsmedel och därmed en minskning av antalet matförgiftningar kan komma att bli verklighet i Sverige, uppger gratistidningen Stockholm City.

Enligt tidningen ska en grupp föreslå regeringen att införa kompetenskrav för livsmedelshanterare.

- Antalet matförgiftningar skulle med sannolikhet minska, förklarar Siv-Britt Knauth på smittskyddsenheten vid Stockholms läns landsting, enligt Stockholm City. Hon har ingått i en grupp som undersökt kunskapsnivån hos personal som arbetar på restauranger i länet.

Arbetet har avslöjat stora brister i kompetensen.

- Det finns de som inte ens vet att mat måste varmhållas i minst 60 grader för att inte bakterier ska frodas, säger Siv-Britt Knauth till tidningen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|