23948sdkhjf

Ica vill behålla greppet

Aholds nye vd Anders Moberg kan inte hoppas på att ta kontrollen över Icakoncernen. Icaförbundets ledning tänker inte släppa greppet om dagligvarujätten.

- Det är smickrande att bolaget är intressant, men vi är nöjda med den ägarkonstellation som vi har i dag, säger Claes-Göran Sylvén, tillträdande vd på Icaförbundet till Dagens Industris nätupplaga.

Anders Moberg, nytillträdd vd hos Icas huvudägare Ahold, deklarerade i förra veckan att han gärna vill öka Aholds andel i bolaget. Ett utspel som skapat viss irritation hos Icaledningen.

- Det får stå för honom. Det är naturligt för honom att deklarera något för aktieägarna. Jag tycker att ägarfrågorna fått alldeles för stort fokus, säger Claes-Göran Sylvén till tidningen.

Nederländska Royal Ahold är världens tredje största dagligvarukedja och äger i dag 50 procent av Ica, via det gemensamma bolaget Ica Ahold. Norrmannen Stein-Erik Hagens Canica äger 20 procent och Icaförbundet har 30 procent.

Ägandet är reglerat i ett avtal som innebär att ingen part får ändra sitt ägande fram till april 2004. Vid en eventuell framtida försäljning har de nuvarande ägarna förköpsrätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094