23948sdkhjf

Ica-koncernen samordnar

Ica-koncernen byter namn och genomför en större samordning av verksamheten i de sex länderna. Ica Ahold blir nu Ica AB och Ica Handlarnas blir Ica Sverige AB medan Hakongruppen blir Ica Norge AS.  Även Ica Förbundet byter namnet till Ica-handlarnas förbund.

- Namnbytet är ett sätt att göra det tydligare och enklare, framför allt i de många externa kontakter vi har. Dessutom ligger det i linje med vår ambition att stärka varumärket Ica, säger koncernchefen Kenneth Bengtsson till Ica-Nyheter, enligt tidningens nätupplaga.

Enligt ett pressmeddelande från betonar Bengtsson att koncernen kan bli effektivare och få ut mer av samarbetet mellan de olika bolagen och verksamheterna som i dag finns i sex länder.

- På koncernnivå ska vi samordna sådant som inköp, IT, utvecklingsfrågor, kommunikation och fastigheter, säger Kenneth Bengtsson enligt pressmeddelandet.

En tydlig konsekvens av samordningen är att Ica Norge nu får en liknande formatsturktur som den i Sverige.

I pressmeddelandet sägs att en starkare koncernstruktur inom Ica ger de lokala handlarna större möjligheter att svara upp mot den enskilde kundens behov.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063