23948sdkhjf

Nordea ser över lån till Pan Fish

Den senaste tidens lyft i laxpriserna gör att Nordea ser ljusare på framtiden för den norska fiskodlingsbranschen. I veckan beslutar sig Nordea för om banken ska skjuta till nya pengar till konkurshotade Pan Fish, skriver Dagens Industri.

De senaste veckorna har priserna på lax ökat kraftigt, vilket lett till stigande aktiekurser i fiskaktier. Uppgången kommer efter flera års svårigheter för branschen.

För Nordea är vändningen välkommen. Banken har redan gjort stora kreditförluster på dåliga lån till fiskeindustrin och har runt 8 miljarder norska kronor i riskfyllda lån till fiskodlingsföretag.

En jätteförlust under andra kvartalet raderade ut Pan Fishs egna kapital. För att undvika konkurs har bolaget krävt att bankerna omvandlar över 1 miljard kronor i lån till eget kapital.

På onsdags ska Nordea, störste ägare i Pan Fish, fatta beslut om hur man ska göra med sitt lån på 1,6 miljarder norska kronor:

– Vi är fortfarande optimistiska till att överväga att omvandla lån till aktier i Pan Fish, säger Odd Kristian Stavaas på Nordea till DI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063