23948sdkhjf

»Ica har solid finansiell ställning«

Sedan Dagens Industri på onsdagen skrivit att Ica Banken hotar Icas vinst går nu Ica-ledningen i svaromål.

– Vi ser över kostnaderna inom koncernen, men kärnverksamheterna är i grunden sunda. Vi håller fast vid vår vinstprognos som säger att resultatet för 2003 väntas bli i linje med 2002, säger koncernchef Kenneth Bengtsson i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att den litauiska verksamheten samt Ica Banken tynger resultatet, men att Ica Banken just nu går enligt budget.

Det är inte uteslutet att Ica ska ha en partner för Ica banken i framtiden, »men ett sådant sökande sker inte aktivt just nu«, fortsätter han.

Det kostnadsbesparingsprogram som planeras inom koncernen kommer att göras från en styrkeposition, heter det i pressmeddelandet.

- Vi har en stark finansiell ställning, vad gäller såväl likviditet som soliditet. Försäljningen går också bra, så för vår del handlar det om att få ned kostnaderna. Arbetet med kostnadsbesparingarna kan liknas vid att laga taket medan det är solsken, säger Kenneth Bengtsson.

På personalsidan råder det anställningsstopp i Sverige och Norge och på sikt väntas antalet tjänster minska på grund av ökad samordning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125