23948sdkhjf

Ica säljer Maxi-fastigheter

Ica genomför en ny fastighetsförsäljning. På fredagen blev det offentligt att Ica säljer fastigheter med ett underliggande värde på drygt en halv miljard, i Norrköping, Skövde och Mellbystrand.  De hyrs i dag bland annat av Icas Maxibutiker. Tidigare har Ica sålt dussintalet DC [lager] till ett brittiskt fastighetsbolag i en miljardaffär.

Den här gången är det holländska börsbolaget Eurocommercial Properties som köper. Priset är baserat på ett underliggande fastighetsvärde på 545 miljoner kronor, vilket ger en direktavkastning på cirka 7,3 procent efter förvärvskostnader. Någon exakt köpesumma anges dock inte i det pressmeddelande där Ica gjorde affären offentlig.

- Vi säljer för att frigöra kapital för att kunna göra nyinvesteringar i butiker och stormarknader, säger Bo Liffner, vd för Ica Fastighets AB.

De tre fastigheterna som nu köps av Eurocommercial Properties hyrs i dag av Icas Maxibutiker. Bland övriga hyresgäster finns H&M, Stadium, Kapp Ahl, JC, Lindex, Siba och Elgiganten.

Enligt ett pressmeddelande från Ica är Eurocommercial Properties målsättning att utöka sin svenska portfölj med detaljhandelsfastigheter genom förvärv av större och mindre köpcentrum

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096