23948sdkhjf

Arla öppnar för mjölk till Lidl

Arla Foods gör en helomvändning och kan nu tänka sig att tillverka mjölk åt Lidl med den tyska dagligvarukedjans eget märke på.

Inför öppnandet sade Arla Foods nej till Lidl med motiveringen att man inte sysslade med handelns egna märken. Det skriver Fri Köpenskap i sin papersutgåva på fredagen.

När Lidl öppnade sina första elva svenska butiker förra veckan fanns det bara tysk mjölk i kyldiskarna. Inget av de svenska mejerierna hade nappat på Lidls förfrågan om att tillverka mjölk med Lidls eget märke.

Enligt Hans-Åke Hammarström, vd för Arla Foods Sverige, grundade sig beslutet på den bedömning som gjordes vid just den affären.

– Det är inget principiellt ställningstagande att vi inte är EMV-tillverkare, även om det är värt att påpeka att vi är ett varumärkesföretag och att det är vår prioritering, säger han.

Betyder det att ni kan tänka er att tillverka EMV-mjölk åt Lidl?

– Det utesluter inte jag, men det är inget som pågår just nu. Jag tror inte att det går att ha någon principiell hållning, vi måste försöka bibehålla våra marknadsandelar och spela det spel som våra kunder vill spela, säger han till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062