23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Många brister i centralkök

60 procent av den kylda maten från centralköken i Södermanland höll för hög temperatur när den sista kunden serverades, och 20 procent av den varma maten hade för låg temperatur.

Det framgår av en undersökning där åtta kommuner i Södermanland granskat sammanlagt 62 transporter av varm och/eller kyld mat. Av centralköken drevs 45 i offentlig regi och 17 var privata, skriver Dagens Nyheter.

Undersökningen visade också att endast 44 procent av tillagningsköken hade en fungerande egenkontroll av temperaturer. Andelen var något högre bland de offentligt drivna än bland de privata.

Enligt tidningen hade varannan transport av kyld mat för hög temperatur redan vid avfärden, medan fem procent av transporterna av varm mat höll för låg temperatur. En stor del av maten varmhölls mellan två och fyra timmar, mot rekommenderade högst två timmar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|