23948sdkhjf

Ny t f dagligvaruchef i Coop

Mario Orsucci, tidigare vice vd i Coop Sverige, efterträder Marie Nygren och blir tillförordnad chef för kategori dagligvaror. Han blir dessutom tillförordnat ansvarig för föreningssamverkan. Marie Nygren blir vd i det nybildade Handelsvarubolaget inom Apoteket AB.

– Med sin kompetens och sina erfarenheter är Mario väl skickad att vidareutveckla kategoriarbetet och samtidigt utveckla Coop Sveriges samarbete med de detaljhandelsdrivande konsument-föreningarna, säger vd Svein E. Skorstad enligt ett pressmeddelande.

Mario Orsucci är 46 år och civilekonom. Han började att arbeta inom Kooperativa Förbundet 1994 som koncerncontroller för dagligvaru- och fackhandel. Orsucci har dessutom arbetat aktivt med den Nordiska integrationsprocessen sedan Coop Sverige bildades. Mario har även arbetat inom ABB och Ericsson.


– Det känns oerhört spännande och jag tar mig an uppgiften med stor respekt. Det känns som ett naturligt steg att få ta ett mer operativt ansvar efter arbetet med integrationen av Coop Norden, säger Mario Orsucci.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078