23948sdkhjf

Svensson tvekar om styrelsepost

Västeråsbaserade familjekoncernen Arvid Svensson är största privata ägare i charkbolaget Sardus. På måndagen flaggade vd Fredrik Svensson att han köpt 6 procent av aktierna. Men det är osäkert om någon ledamot från Arvid Svensson ska ta plats i Sardus styrelse.

- Vi tycker om stabiliteten i Sardus. Bolaget har bra kassaflöden, samtidigt som det har potential, säger Fredrik Svensson till Dagens Industri.

Storposten är till dagskurs värd 56 Mkr och gör Arvid Svensson till Sardus största privata ägare. Trots det är han inte säker på att han vill sitta i Sardus styrelse.- Den frågan har vi ännu inte tagit ställning till, säger Fredrik Svensson till DI.Ikeas Catella fonder och andra AP-fonden är större än Arvid Svensson i Sardus, men sitter inte heller de i styrelsen. Fredrik Svensson har ingen uppfattning om det finns fler strukturaffärer som Sardus borde göra.

- Det är inte eventuella strukturaffärer som gör oss intresserade av Sardus, säger Fredrik Svensson till tidningen.I fredags sålde lantbrukskooperativa LRF hela sitt återstående innehav i Sardus. Arvid Svensson tog den största delen av LRF-aktierna när bolaget köpte på 600.000 aktier, skriver Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065