23948sdkhjf

Lidls tak riskerade rasa

Taken på Lidls nya butiksbyggnader i Sverige och Finland riskerade att rasa på grund av felaktig konstruktion av takstolarna. Det skriver papperstidningen Fri Köpenskap i fredagens utgåva.

I juni i år upptäckte Mats Larsson, inhyrd konsult på byggnadsnämnden i Kristinehamn, att takstolarna på den Lidlbutik som skulle öppna i stan i september var för klena och inte tillräckligt stabiliserade. De riskerade att förskjutas i sidled när de blev utsatta för påfrestning, till exempel när takpannorna av betong lades på. Hur de skulle klara hårda vindar och blötsnö var också osäkert.

– Hade vi inte upptäckt det här hade det kunnat bli en äventyrlig vinter för anställda och kunder hos Lidl, säger Mats Larsson.

Enligt honom kan liknande fel ha funnits på fler Lidlbyggen i landet. När problemen i Kristinehamn blev kända var det många kommuner som hörde av sig till Mats Larsson och enligt honom ska Lidl också ha följt upp med en inventering av samtliga byggnader. Bland annat uppges butikerna i Köping och Hallsberg ha haft problem med takstolarnas sidostabilitet.

Också i Finland har Lidl haft problem med sina byggen. Där har kedjan i dag drygt 40 enheter, som nu gås igenom sedan man i åtminstone tre av dem upptäckt stabilitetsbrister i takkonstruktionen ovanför entrén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085