23948sdkhjf

Lidl vill ha 18 butiker i Stockholm

Tyska lågpriskedjan Lidl vill bygga 18 lågprisbutiker i Stockholm stad. Troligtvis får de bara godkänt för tre av de lägen som de vill ha.

Lidl har ansökt om markanvisning för tre butiker i innerstaden, sex i västerort samt nio i söderort. Efter att ha granskat ansökan föreslår tjänstemännen att Lidl får klartecken för en butik i Rågsved i korsningen Huddingevägen/Rågsvedsvägen samt vid Lindstigen i Bromma och slutligen i Östberga vid korsningen Östbergavägen/Tussmötevägen.

Det finns ett antal orsaker till att tjänstemännen säger nej till Lidls alla förslag. Vissa platser ligger på mark med höga natur- och rekreationsvärden och på andra planerar man för ny bostadsbebyggelse och det är därför för tidigt att bedöma om det finns plats för en butik.

– I något fall var det inte vår mark, det är många faktorer som spelar in, säger Lennart Gustavsson, avdelningschef på Gatu- och fastighetskontoret i Stockholm, till Fri Köpenskap.

Stockholms stad har tidigare markanvisat Fagersjö bollplan åt Lidl, där byggstart väntas inom kort. Dessutom kommer tjänstemännen i ett nämndärende i november föreslå att Lidl får en markanvisning i Fruängen, i kvarteret Tältlägret söder om Gyllene Ratten.

Lidl har även köpt fastigheten Ferdinand 13 vid Bromstensvägen nära Spånga centrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094