23948sdkhjf

Fd Lidl-chef tar Netto mot Stockholm

Lidls förre etableringschef för Stockholmsregionen, Thomas Hansen, har värvats till Netto inför lågpriskedjans inbrytning i huvudstaden.

Han säger att Netto, som samägs av dansk Supermarked och Ica, planerar att öppna ett tresiffrigt antal butiker i Stockholm och Mälardalen.

– Det finns plats för åtminstone 100 butiker i regionen, vi har stora planer, säger Thomas Hansen i en intervju i fredagens pappersutgåva av Fri Köpenskap.

Enligt honom kommer första butiken i regionen att öppna senast i mitten av 2004. Netto kan räkna med stöd för sina planer åtminstone från tjänstemännen på Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms stad, som är positiva till kedjan efter en rundresa nyligen bland Nettos butiker i södra Sverige.

Netto vill både bygga egna butiker och öppna i befintliga lokaler.

– Vi kan tänka oss båda sorterna. Vi vill gärna ha profilbutiker om det går annars hyr vi gärna lokaler.

Han gick över till Netto i somras, efter att först ha suttit i karantän ett par månader.

Tyckte Lidl att det var okej att släppa dig till en konkurrent?

– Nej, det tyckte de inte. Men samtidigt kanske de var lyckliga att bli av med mig. När jag sade att jag skulle sluta blev jag hemskickad. Det är väl kutym inom alla företag.

Varför tackade du ja till Netto?

– Netto är ett danskt företag och det låg mig varmare om hjärtat (Thomas Hansen har danskt ursprung; reds anm). Dessutom var utmaningen större och roligare på Netto eftersom jag har ett helhetsansvar här, både för etablering och drift, som jag tycker mycket om. På Lidl var jag bara ansvarig för etablering.

På Lidl fick du inte uttala dig, men det får du nu?

– Exakt, det är också en skön skillnad, säger Thomas Hansen och skrattar.

Läs mer i papperstidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062