23948sdkhjf

20-årig kassörska stal 350 000

En 20-årig kassörska i en dagligvarubutik i Storstockholm satte i system att fuska med varureturer, efterkorrigeringar och pantreturer.

Chefen blev dock misstänksam och förra veckan dömdes den unga kvinnan för grov stöld. Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter. Dessutom ska hon betala ett skadestånd på närmare 200 000 kronor till sin arbetsgivare.

Det skriver Fri Köpenskap i fredagens papperstidning.

Den här typen av intern brottslighet i butiker har ökat de senaste åren, enligt Bernt Mollenberg, vd för säkerhetsföretaget Promota Security som blev kontaktad av butiken för att lösa fallet.

– Det här är större än man tror. Jag har jobbat med handlare som gått i konkurs för att de inte insett allvaret, berättar han för Fri Köpenskap.

En ny vd hade haft ansvar för den aktuella butiken cirka en månad då hon i en kassarapport såg att det var ovanligt hög pantinlösen. Hon kom fram till att det höga beloppet inte kunde stämma och kontaktade Promota Security.

Snart riktades misstankarna mot 20-åringen. Bland annat hade hon vid upprepade tillfällen använt ett och samma pantkvitto med streckkod och fått ut olika belopp ur kassaapparaten. Enligt tingsrättens dom kan hon ha stulit uppemot 350 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078