23948sdkhjf

Personal dömd för misshandel

Personalen i en livsmedelsbutik på Södermalm i Stockholm misstänkte högstadieelever för snatteri. Pojkarna släpades in på lagret, misshandlades och hotades. Nu har tre anställda i butiken dömts för övergreppen vid Stockholms tingsrätt.

Det skriver Aftonbladet som citerar tidningen Mitt i Södermalm.

Våren 2002 kom tre pojkar, 14 och 13 år, in i den stora livsmedelskedjans butik. Två av dem snattade var sin karamell i godishyllan. Två anställda i butiken släpade då in dem på lagret och ställde dem mot en vägg. Pojkarna blev muddrade, slagna och bestulna på sina pengar. En anställd tog strypgrepp på en av pojkarna och hotade med att "skära av hans negerläppar" och "skicka hem honom till Afrika i en fryspåse", enligt domen.

En kort tid senare var det dags igen. Tre pojkar i 15-16-årsåldern, som var i butiken för att handla chips, togs in på lagret, trycktes ner på golvet och örfilades, enligt domen.

Personalen nekar till anklagelserna, men tingsrätten trodde på pojkarna i bägge fallen. En anställd är dömd till samhällstjänst för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot och ska även betala skadestånd till pojkarna.

Två andra anställda har också dömts till samhällstjänst respektive dagsböter för övergreppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094