23948sdkhjf

Lithells lyft för Atria

Stark tillväxt för svenska dotterbolaget Lithells har bidragit till ett vinstlyft för finländska köttkoncernen Atria.

För årets nio första månader redovisas ett resultat före skatt på 18,8 miljoner euro, jämfört med 17,8 miljoner euro under samma period i fjol. Atrias starka ställning på grillkorvsmarknaden har bidragit till lyftet, visar niomånadersrapporten.

Omsättningen ökade med 11 procent till 573 miljoner euro.

Sedan Samfood köptes förra hösten och införlivades i Lithellskoncernen har denna koncern expanderat kraftigt på den svenska marknaden. Omsättningsökningen för Lithellskoncernen fram till slutet av september i år är 35,3 procent. Samfood har rationaliserats och väntas bidra till att hela Lithellskoncernen gör ett resultat i år som är avsevärt bättre än i fjol.

Enligt Atrias rapport har försäljningen utvecklats väl i flera produktgrupper, som charkuterier och färdigmat samt fågelkött. Slakteriverksamheten har dock inte gått så bra på grund av överproduktionen av griskött och den låga prisnivån.

Samtidigt konstaterar företaget att under tredje kvartalet skedde en omsvängning i prisutvecklingen för griskött och en svag ökning är nu skönjbar. Fjärde kvartalets resultat blir sannolikt bättre än under motsvarande kvartal i fjol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08